1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. turkse pilaf

turkse pilaf

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-11-2004

Ingrediënten 4 personen


300 g Basmati rijst, 500 g rundergehakt, 4eetl. zonnebloemolie zout, 1 theelepel caennepeper, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 winterwortel, 1 aubergine, 250 g diepvriesbonen, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel kerriepoeder, 2 dl yogurt, 75 g blanke rozijnen, 2 eetl. gehakte peterselie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak het gehakt rul in twee eetl. zonnebloemolie en voeg zout en caennepeper toe. Pel de ui en de knoflook en snipper deze. schap de winterwortel en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.

Bereidingswijze

Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook 1 minuut en voeg wortel, aubergine, sperciebonen, kaneel en kerriepoeder toe. Roerbak 4 minuten. Roer de yoghurt en rozijnen door het groentemengsel en laat dit afgedekt nog 10 minuten garen. schep de gare rijst en het gehakt erdoor. Serveer het gerecht bestrooid met peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koendina


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koendina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top