Kip met amandelen

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-11-2004

Dat wordt smullen van deze heerlijke kipschotel

Deel dit recept

Ingrediënten
2 kippen
* 250 gram ontvliesde amandelen
* 200 gram boter
* 1,5 kilogram uien
* 1 theelepel peper
* 1 theelepel saffraan
* 1 theelepel zout
* 2 eetlepels gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan

Voorbereiding

Verdeel de kippen in stukken. Doe de boter in de pan en braad de kip zachtjes aan.Voeg er volgens 1 gehakte ui, de amandelen, de saffraan en een snufje zout en peper aan toe. Giet er vervolgens 1 glas water overheen.Breng aan de kook en laat de stukken kip ongeveer 30 minuten zachtjes koken.Keer de stukken kip regelmatig om.

Bereidingswijze

Voeg, als het meeste vocht is verdampt er wat water aan toe en de rest van de gehakte uien en 2 eetlepels gehakte peterselie. Meng dit goed door elkaar.Als de uien gaar zijn haal je de pan van het vuur af.

Serveertip

Leg de kip op een mooie ronde schaal en schep de uien en de amandelen er op en omheen. Overgiet met de overgebleven saus.
Dien op met grote stukken Marokkaans brood.

Laatste reacties

novemberrain18 avatar
novemberrain18 05-11-2004

Jaaaaaa deze neem ik maar even mee! Groetjes Ines

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten