Baghrir, Marokkaanse pannenkoeken

  • Marokkaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-11-2004

Lekkere luchtige pannenkoekjes met duizend gaatjes

Deel dit recept

Ingrediënten
* 500 gram (gries)meel
* 2 gram zout
* 2 eieren
* 1 zakje gedroogde bakkersgist
* 1 zakje verse gist
* 100 gram boter
* 100 gram honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkom, koekenpan,steelpan

Voorbereiding

Doe de (gries)meel in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe het zout, de bakkersgist en de eieren in het kuiltje. Begin het deeg te mengen en te kneden en voeg geleidelijk wat lauw water toe.
Voeg telkens wat lauw water toe als het deeg te droog wordt en maak zo een elastisch beslag dat dikker is dan voor gewone pannenkoeken en dunner dan brooddeeg. Laat het deeg onder een theedoek op een warm plekje rijzen tot het volume verdriedubbeld is (ongeveer 20 minuten).

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan (met anti-aanbaklaag). Strijk wat eiwit over de bodem uit. Schep er nu een flinke pollepel deeg in en draai met de pan tot het beslag zich mooi over de bodem verdeeld heeft. Als het goed is onstaat er een ?nest van honingbij?(= een heleboel gaatjes) met een bleke, gele kleur. Draai de pannenkoek na 2 minuten om en bak hem heel even aan de andere kant.
Smelt de boter in een steelpannetje en los er de honing in op. Leg de pannenkoek op een voorverwarmd bord en strijk hem in met het honing-boter-mengsel.
Dompel de bodem van de pan in koud water, zodat de pan voldoende afkoelt (anders krijg je straks geen gaatjes meer in de volgende pannenkoek), strijk er weer wat eiwit in en bak de volgende pannenkoek. Leg die bovenop de eerste en besmeer 'm ook met honingboter. Bak zo al het beslag op en serveer de pannenkoeken warm of lauw (de honingboter zorgt ervoor dat de pannenkoeken niet aan elkaar plakken).

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ingridsaida avatar
ingridsaida 28-01-2005

Antwoord voor Marga: Je moet de anti-aanbakpan insmeren elke keer als je een nieuwe pannenkoek gaat bakken met eiwit: daar bedoel ik mee: een kippenei splitsen in eigeel en eiwit en het eiwit een beetje los roeren en dat dan gebruiken om de pan mee in te smeren. Duidelijk? Heb je nog meer vragen, stel ze dan gerust. Groetjes, IngridSaida

yvon69 avatar
yvon69 28-01-2005

Waar kan ik gist kopen?

m.j.dobma avatar
m.j.dobma 10-11-2004

Hallo Ingrid, Lijkt me lekker, wil het graag proberen. Wat kun je beste nemen om de pan in te smeren? Ofwel wat bedoel je met eiwit, wat eiwit bijv. ? Wil je me s.v.p antwoord gegeven, dankjewel, Marga

novemberrain18 avatar
novemberrain18 05-11-2004

Hoi Ingrid, Ik ga het lekker proberen, ziet er heerlijk uit! Groetjes Ines

orphan avatar
orphan 01-11-2004

Hallo Ingrid.... ziet er weer lekker uit. Neem ik mee... bedankt... groetjes Jutta

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten