Jachtschotel

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-07-1998

Ovenschotel met gehakt, appels en aardappels.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 pond gehakt
1 eetl. boter
1 eetl. olijfolie
zout
peper
Worcestershiresaus
3 grote uien in ringen
aardappelpuree
1 kop jus
paneermeel
4 grote zure appels
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenvaste schaal

Voorbereiding

Vet de ovenschaal in.
Snijd de appels in plakjes.
Maak aardappelpuree(traditioneel of uit een pak).

Bereidingswijze

Braad het gehakt in de boter en olijfolie met wat peper en zout en fruit de uienringen. Schep eerst een laagje aardappelpuree in de schaal(1/3 van de hoeveelheid), daarop het gehakt, de uienringen, daarop de appelschijfjes en tenslotte de rest van de aardappelpuree. Prik met de steel van een houten lepel wat gaten in de puree en giet de jus over het geheel. Hier overheen gaat een flinke laag paneermeel en wat klontjes boter. De schaal gaat nu zo'n 2 uur stoven in een niet voorverwarmde oven, ingesteld op 200 graden.

Serveertip

Eet er wat groene sla bij en drink er een eenvoudige rode wijn bij.

Laatste reacties

adrien avatar
adrien 04-03-1999

De titel sprak me aan maar volgens mij is het nogal calorie-rijk.

jamot avatar
jamot 25-10-1998

dit is een lekker recept,alleen ik gebruik er geen gehakt voor,maar een soort hachee,inieder geval gaar rundvlees. succes jamot@hetnet.nl

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten