1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Creme brulee
  6. creme brulee

creme brulee

Door: ien_3

  • Frans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-10-2004

Ingrediënten


4 1/2 dl slagroom
1 vanillestokje
4 eierdooiers
80gr kristalsuiker
lichte of donkere basterdsuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Deze creme wordt in 2 dagen gemaakt,en op deze manier kan hij niet mislukken

Bereidingswijze

Breng de slagroom met het vanillestokje aan de kook,klop de eierdooiers los met de kristalsuiker,, schenk er de hete room in een dun straaltje bij het eiermengsel en schenk alles terug in de pan,verwarm het mengsel al roerend op een zacht vuur tot het gaat binden, laat het geheel vooral niet koken, zeef de creme ,schraap het merg uit het stokje en roer het door het mengsel,laat de creme onder roerenafkoelen en laat hem 1 nacht in de koelkast staan,schenk de creme de volgende dag in 4 schaaltjes in een braadslee ,, schenk heet waterin de braadslee tot ongv halverwege de schaaltjes,bak de creme circa 1 uur in een voorverwarmde oven op 100graden,tot de creme net gestold is,het mengsel moet nog wl zeer romig zijn want bij het afkoelen stolt het nog meer,laat het daarna in de koelkast,, strooi voor het serveren de basterdsuiker in een dun laagje over de creme,laat de suiker met een bruleebrander karameliseren,, of zet de schaaltjes ff onder een hete grill

Serveertip

Dit gerecht heeft een kcall van 521 pp



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ien_3
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top