1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Pepernoten
  5. pepernoten

pepernoten

Door: marianneoud

  • Spaans, Tussendoortje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-10-2004

Ingrediënten


250 gr. bloem
3 gr. bakpoeder
5 gr. kaneel
2 1/2 gr. gemalen kruidnagel
2 gr. kardamom
1 gr. gemberpoeder
125 gr. boter
125 gr. bruine basterdsuiker
50 gr. schenkstroop
3 gram zout



Leuk om dit voor Sinterklaas met je kinderen te gaan maken . Doe het niet te vroeg, want ze zijn zo op!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het bakpoeder en de kruiden in een kom.
Verwarm de boter met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend in een steelpan tot ongeveer 45 graden , zodat alles is gesmolten. Schenk dit bij de bloemmassa. Roer alles goed door elkaar tot een glad deeg ontstaat. Laat dit op een koele plaats een paar uur opstijven. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dikte. Steek hieruit gelijkmatige mopjes, bijv. met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje. Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die midden in een matig verwarmde oven (ongeveer 180 graden). De
baktijd is ongeveer 16 minuten. Neem de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top