1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Tamme eendenboutjes in ganzenvet gesmoord

Tamme eendenboutjes in ganzenvet gesmoord

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-10-2004

Ingrediënten 6 personen


Ingredienten:
4 eendenboutjes
olijfolie voor het bakken
4 teentjes knoflook
1 glas droge witte wijn
2 blaadjes laurier
1 takje rozemarijn
3 jeneverbessen
3 kruidnagels
1 dl gevogelte fond
2 sjalotjes
Ganzenvet uit blik (of zelf gemaakt)
Zout/peper



Tamme eendenboutjes in ganzenvet gesmoord

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:
1. Wrijf de eendenboutjes goed in met peper en zout.
2. Doe een bodem olijfolie in een ruime pan en verhit deze.
3. Doe de eendenboutjes in de pan en bak deze licht bruin.
4. Maak de knoflook schoon en snij deze in plakjes
5. Maak de sjalotjes schoon en snij deze in grove ringen
6. Haal de naalden van de rozemarijn tak en neus deze met een groot mes
7. Doe de knoflook, sjalotjes en de rozemarijn bij de eendenboutjes en zet deze even mee aan.
8. Voeg laurierblad, jeneverbessen en de kruidnagels toe en blus alles af met een glas witte wijn.
9. Doe de gevogelte fond er bij en deglaceerd de pan.
10. Voeg zoveel ganzenvet toe, zodat de boutjes net onder staan
11. Stoof de boutjes gaar in ca 45 a 60 minuten
12. Haal de boutjes uit het vet en ontdoe ze van de huid en botjes. Serveer deze direct.als ze nog lauw-warm is op een eenvoudige aardappel salade.

Serveertip

Serveertip:

Bij de eenden boutjes maken we een eenvoudige aardappelsalade die is aangemakt met het stoofvet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top