Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. australische cheesecake

australische cheesecake

Door: toverheksje

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-10-2004

Ingrediënten 10 personen


Voor de bodem: bijna heel pakje theekoekjes-100gr suiker - 200gr gesmolten boter - kaneel.
Voor de vulling: 2 pakjes roomkaas (philadelphia of een goedkopere versie) - 1 blikje gecondenseerde melk (dikke zoete melk van friese vlag) - bijna heel blikje ananas stukjes - sap van 1 citroen - theelepel vanille essence


Verder heb je nodig


Keukenmachine, springvorm 24cm, aluminium folie


Heerlijk fris en hoeft niet in de oven gebakken te worden. Echt eens een keer wat anders!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bekleed de springvorm met de alu folie en laat wat overhangen zodat dat straks over de cake heen kan.

Bereidingswijze

Verkruimel de koekjes (ik doe het altijd in de keukenmachine), doe er de suiker en kaneel bij en als laatste de gesmolten boter.
Maak van dit prutje de bodem van de cake, maar maak ook een opstaand randje van bijna de hoogte van de vorm. Zet de bodem even in de vriezer terwijl je de vulling maakt.
Klop de kaas smeuig en doe er langzaam de gecondenseerde melk doorheen. Alles goed mengen. Dan de vanille essence erdoor met de citroensap. Het wordt door de citroen een stuk steviger dus niet schrikken.
Doe er dan als allerlaatste de ananasstukjes doorheen scheppen.
Giet dit alles in de bodem en zet het zeker 6 uur in de vriezer.
Voor je het serveert, haal het een half uur zeker uit de vriezer en snij de hele cake in stukjes. Ook makkelijk voor later als niet alles opgaat, want dat gaat natuurlijk weer de vriezer in en dan kun je er zo een stukje uit halen.
Smakelijk!!



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toverheksje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top