Voor de bodem: bijna heel pakje theekoekjes-100gr suiker - 200gr gesmolten boter - kaneel.
Voor de vulling: 2 pakjes roomkaas (philadelphia of een goedkopere versie) - 1 blikje gecondenseerde melk (dikke zoete melk van friese vlag) - bijna heel blikje ananas stukjes - sap van 1 citroen - theelepel vanille essence
Keukenmachine, springvorm 24cm, aluminium folie
Heerlijk fris en hoeft niet in de oven gebakken te worden. Echt eens een keer wat anders!
Bekleed de springvorm met de alu folie en laat wat overhangen zodat dat straks over de cake heen kan.
Verkruimel de koekjes (ik doe het altijd in de keukenmachine), doe er de suiker en kaneel bij en als laatste de gesmolten boter.
Maak van dit prutje de bodem van de cake, maar maak ook een opstaand randje van bijna de hoogte van de vorm. Zet de bodem even in de vriezer terwijl je de vulling maakt.
Klop de kaas smeuig en doe er langzaam de gecondenseerde melk doorheen. Alles goed mengen. Dan de vanille essence erdoor met de citroensap. Het wordt door de citroen een stuk steviger dus niet schrikken.
Doe er dan als allerlaatste de ananasstukjes doorheen scheppen.
Giet dit alles in de bodem en zet het zeker 6 uur in de vriezer.
Voor je het serveert, haal het een half uur zeker uit de vriezer en snij de hele cake in stukjes. Ook makkelijk voor later als niet alles opgaat, want dat gaat natuurlijk weer de vriezer in en dan kun je er zo een stukje uit halen.
Smakelijk!!
naus_marijke 17-03-2008
Heb dit recept meegenomen! Ik ben niet zo''n taartbakster maar deze ga ik toch eens uitproberen!
Groetjes,
Marijke
deonart 04-12-2007
Gaan dit beslis uitproberen. Bedankt! Groetjes Deon
toverheksje 03-07-2007
echt super! Zeker voor een hete zomerdag!
ruthbrock 13-01-2005
hallo ga ik uitproberen klinkt jammie jammie. liefs ruth
zet hem favo. dank je wel.
novemberrain18 20-11-2004
JAAAAAAAA, lekker neem ik mee!
Groetjes Ines