Chocolade-fudge taart

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-2004
  • Chocolade-fudge taart

    Chocolade-fudge taart

    Chocolade-fudge taart

  • Chocolade-fudge taart

    Chocolade-fudge taart

    Chocolade-fudge taart

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder.
VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR:
50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 springvormen (18 cm doorsnede), pannetje met dikke bodem, spatel

Voorbereiding

Maak eerst de twee taarthelften: doe de chocolade en de melk in een pannetje met dikke bodem en verwarm zachtjes tot de chocolade zacht is. Neem van het vuur en roer glad. Zorg ervoor dat het niet te veel afkolt. Klop boter en suiker schuimig, voeg een voor een de eieren toe. Roer nu het chocolademengsel er doorheen. Zeef meel en cacaopoeder boven het beslag en spatel het er door heen. Schep het mengsel in twee springvormen van 18 cm doorsnede. Zorg dat de bovenkanten gladgestreken zijn. Bak 35 tot 40 minuten in een tot 180 graden voorverwarmde oven.
Maak de chocoladefudge als volgt: doe alle ingredienten voor de vulling in een pan met dikke bodem en verwarm zachtjes de inhoud tot alles is gesmolten. Haal van het vuur en roer het mengsel glad. Laat afkoelen en klop regelmatig even door

Bereidingswijze

Stort de taarten op een rooster en laat ze helmaal afkoelen.
Wanner de fudge mooi dik is, direct de taarten mee besmeren. Bestrijk de gehele buitenkant met de rest van het fudgeglazuur

Serveertip

GEMAKSTIP: Geen zin of tijd om de taarten op bovenstaande manier te maken, koop dan twee pakken kant en klaar chocolademix en maak de taartbodems volgens recept op de.
verpakking. Bouw de rest volgens bovenstaand recept verder op.
KERSTTIP:
garneer de taart met eetbare kerstversiering zoals zilveren en gouden dragees, suikergoed paddenstoeltjes, hulstblaadjes of bestuif met poedersuiker in de vorm van een kerstster. Maak hiervoor een malletje. Het mooist serveer je een kersttaart op een mooie (antieke) schaal met voet

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Zonnetje1967 avatar
Zonnetje1967 22-09-2013

Volgende week maken, ben benieuwd, ziet er heerlijk uit!

ellenmarie avatar
ellenmarie 20-09-2013

Water loopt me in de mond... gauw proberen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten