1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. pompoengnocchi

pompoengnocchi

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-10-2004

Ingrediënten 4 personen


2 koppen gepureerde pompoen; 50 gr. griesmeel; 75 gr aardappelmeel;zout,peper.nootmuskaat; 100gr.ongezouten boter;
versgeraspte parmezaanse kaas



Lekker vegetarisch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pompoen koken, uit laten lekken en pureren

Bereidingswijze

Schep de pompoen in een grote kom; roer griesmeel erdoor en zoveel aardappelmeel tot er een zacht deeg ontstaat. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe en kneed licht tot het deeg rekbaar is. 10 min. laten rusten. Rol 2cm. grote balletjes en druk ze met een vork in gnocchi-vorm. Met aardappelmeel bestuiven en weer 10 min laten rusten. Boter in een pannetje bruin laten worden en warm houden. kook de gnocchi (een paar tegelijk) in gezouten water tot ze boven komen drijven, schep ze in een warme kom. Met boter overgieten, kaas erover strooien en serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ettebab


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ettebab
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top