Pompoenconfituur

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-10-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
water 10 cl
vanillestok(ken) 2
pompoen(en) 1500 gram
suiker 900 gram
sinaasappellen natuur 3
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1,5 cm. Was de sinaasappelen, verwijder de schil met een fijn, scherp mesje en snij de schil in reepjes. Pers de sinaasappelen. Snijd de vanillestokjes in de helft en splijt de 2 helften nog eens in 2.
Giet de suiker, het sinaasappelsap en het water in een grote kookpot met dikke bodem, laat alles 10 minuten op een zacht vuurtje koken tot siroop. Voeg de pompoenblokjes toe, de vanillestokjes en de sinaasappelschillen. Laat ongeveer 35 minuten sudderen en schep het schuim er nu en dan af. De pompoenblokjes moeten doorzichtig worden. Verdeel de pompoenblokjes, de sinaasappelschillen en de vanillestokjes in de vier potjes.
Laat het sinaasappelsap 5 minuten koken, giet het vervolgens in de potjes en bedek met paraffine. Bewaar de pompoenconfituur op een koele plaats. Pompoenconfituur is lekker op brood en is tevens heerlijk bij een portie ijs of sorbet.

Laatste reacties

miekedupre avatar
miekedupre 22-12-2007

Heerlijke pompoenconfituur met een aparte smaak. Om cadeau te doen, want met die blokjes en die stukjes vanille oogt het ook heel mooi!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten