1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Brochette de langoustines

Brochette de langoustines

  • Frans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-10-2004

Ingrediënten 4 personen


24 langoustines
doosje kerstomaatjes
tijm
2 eetlepels olijfolie
Voor de venkelrasp
2 venkelknollen
16 gedroogde pruimen (d?Agen)
8 gedroogde abrikozen
4 gedroogde vijgen
1 sinaasappel
1 citroen
? vers pepertje
peper en zout
Voor de linzen
160 gram groene linzen (du Puy)
? sjalotje
40 gram boter
4 plakjes zachte chorizo
peper en zout
Voor de creme
240 gram room
1? knoflookteentje
40 gram platte peterselie
peper en zout



Een voor- of hoofdgerecht van Anny et Joel Raoul, restaurant ?La Rascasse- Le Mans.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Voor de siroop
75 cl wijn (coteaux de layon)
200 gram suiker
Kook deze ingredienten tezamen gedurende 1 uur en 15 minuten in een steelpan en giet de siroop als deze wat afgekoeld is in een flesje (Niet in de koelkast zetten!)
Een dag van tevoren
Sij de venkelknollen in 2en en verwijder het hart en rasp de halve knollen.
Snij de pruimen, abrikozen en vijgen in reepjes
pers de sinaasappel en de citroen
Meng deze ingredienten met het fijngesneden pepertje, voeg peper en zout naar smaak toe en zet in de koelkast gedurende 24 uur!

Bereidingswijze

Smelt de boter en voeg het fijngesneden sjalotje toe, voeg dan de linzen toe en bestrooi dit alles ruim met peper en zout en dek af met water.
Voeg de fijngesneden chorizo toe en laat dit alles ongeveer 25 minuten zachtjes koken.(ze moeten niet te zacht worden)
Ondertussen in de keukenmachine de room,de fijngesneden knoflook en peterselie, zout en peper mengen.
Zeef dit mengsel en zet het in de koelkast
Laat de lentilles goed uitlekken in een zeef
Rijg om en om de (6) langoustines en ? van de tomaat aan een grote satepen
Verwarm de olijfolie (of grilplaat) en gril de sate die bestrooid is met peper en zout en een beetje tijm.

Serveertip

Klop de slagroom met knoflook etc lobbig
Schep de linzen in kleine individuele bakjes (ramequins)
Verdeel de gekruide room eveneens in individuele bakjes
Leg de satepen op wat venkelrasp in het midden van het bord en giet er wat van de siroop over, zet een bakje van elk naast de pen op het bord.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top