Frambozen bavarois

  • Frans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2004

Klassiek nagerecht waarvan het recept ook kan worden toegepast met de purees van andere vruchten. Zo kunt u met een potje kant-en-klaar gekochte appelmoes in een ommezientje een appelbavarois maken. Gebruik voor de bavarois met verse vruchten bijvoorkeur een niet-metalen zeef (nylon) en houten lepels en spatels voor het mengen, roer en spatelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
350 gram verse frambozen

80 gram witte basterdsuiker

1 1/2 el. limoen- of citroensap

6 gelatineblaadjes

3 dl slagroom

enkele munttopjes voor de garnering

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kijk de frambozen een voor een na op ongerechtigheden. Spoel ze liever niet in water want juist daardoor kunnen ze veel van hun toch al tere smaak verliezen. Houd ongeveer 50 gram frambozen apart voor de garnering. Wrijf de rest van de frambozen door een zeer fijne zeef. Meng in een grote kom de puree met basterdsuiker en limoen- of citroensap. Laat intussen de gelatineblaadjes tenminste 5 minuten weken in ruim koud water. Breng in een pannetje 6 eetlepels water aan de kook. Neem het pannetje van de warmtebron en laat er onder voortdurend roeren de geweekte en daarna goed uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen. Roer het gelatinemengsel door de inhoud van de kom met de vruchtenpuree. Laat alles staan tot het mengsel wat lobbig begint te worden. Klop de slagroom net niet helemaal stijf. Ze moet dik maar nog wel vloeibaar zijn. Spatel de room zo luchtig mogelijk door de frambozenpuree. Doe hierna de massa over in met koud water omgespoelde vormpjes (eventueel hoge theekopjes). Dek de vormpjes af met plastic folie en laat ze tenminste 2 1/2 uur in de koelkast staan.

Presentatie: stort de nagerechten op kleine bordjes. Schik de achtergehouden frambozen er rondom en leg er een of meer munttopjes bij.

Tip: gebruik 1 rode en 5 blanke gelatineblaadjes.

Serveertip

Uit: Noordhollands Dagblad

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

GKK avatar
GKK 26-12-2012

Heb deze ook gemaakt, volgens recept voor 10 personen maar over 14 verdeeld. De verse frambozen werden wat prijzig, ik heb daarvoor gewoon 2 potjes Halvajam genomen van 325 g. per stuk. Dan hoeft er ook geen suiker meer door. Is heel snel klaar en smaakte super!

palders avatar
palders 07-02-2006

Ik heb hem gemaakt voor 10 personen met verse aardbeien! Hij was perfect gelukt (in een flexibele tulbandvorm) en overheerlijk van smaak. Dit toetje blijft in mijn favorieten. Bedankt! Patricia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten