1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Gebna Makleyah

Gebna Makleyah

  • Afrikaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2004

Ingrediënten 4 personen


* feta, een hoeveelheid van 2,5 dl. in een maatbeker, * versgemalen zwarte peper naar smaak,
* 1 eetl. bloem, * olijfolie,
* 1 ei, * 1 citroen, .
* zout naar smaak,



Gebakken kaas uit Egypte

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het brood in driehoekjes. Snijd de citroen in partjes. Verkruimel de feta. Doe de kaas met de bloem, het ei, het zout en de peper in een kom en meng alles goed met Uw handen. Rol van het mengsel balletjes met een doorsnee van 2,5 centimeter. Is het mengsel niet stevig genoeg, voeg dan nog wat bloem toe.Is het te droog, voeg dan wat vloeistof van de feta toe. Verwarm de olie in een frituurpan tot 190 graden. Bak telkens een paar bolletjes tegelijk goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Serveer warm, met partjes citroen en driehoekjes plat brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top