Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Gebna Makleyah

Gebna Makleyah

Door: orphan

  • Afrikaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2004

Ingrediënten 4 personen


* feta, een hoeveelheid van 2,5 dl. in een maatbeker, * versgemalen zwarte peper naar smaak,
* 1 eetl. bloem, * olijfolie,
* 1 ei, * 1 citroen, .
* zout naar smaak,



Gebakken kaas uit Egypte

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het brood in driehoekjes. Snijd de citroen in partjes. Verkruimel de feta. Doe de kaas met de bloem, het ei, het zout en de peper in een kom en meng alles goed met Uw handen. Rol van het mengsel balletjes met een doorsnee van 2,5 centimeter. Is het mengsel niet stevig genoeg, voeg dan nog wat bloem toe.Is het te droog, voeg dan wat vloeistof van de feta toe. Verwarm de olie in een frituurpan tot 190 graden. Bak telkens een paar bolletjes tegelijk goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Serveer warm, met partjes citroen en driehoekjes plat brood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top