Romige Risotto met Gambas en Zeekraal

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ui, 2 teentjes knoflook, olijfolie, 300 gram risottorijst, envelopje saffraan, 2 dl witte wijn, 5 dl kippen- of groenten bouillon, 1 bakje zeekraal (200 gram), 300 gram gekookte gambas, 1 bekertje creme fraiche, zout, peper, parmezaanse kaas

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en knoflook

Bereidingswijze

Verhit 3 el olijfolie en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak zachtjes tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg al roerende saffraan en wijn toe tot het vocht is opgenomen. Voeg de helft van de hete bouillon toe en laat het al roerende opnemen. Proef na circa 20 minuten of de rijst gaar is. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is. Was de zeekraal en roer die door de risotto. Kook de zeekraal een paar minuutjes mee. Roer de gambas, de creme fraiche, en een scheut olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer met krullen Parmezaanse kaas

Serveertip

BRON : Koken met Rudolph

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rennelies avatar
rennelies 18-12-2004

Lijkt me heerlijk! neem m mee!Lizan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten