1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. meat loaf

meat loaf

Door: sibel01

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-10-2004

Ingrediënten 6 personen


450g gehakt rundsvlees-150g gehakt varkensvlees-200ggehakt kalfsvlees-3eieren-30g boter-3 eetlepels olijfolie-2 uien-2 teentjes knoflook-nootmuskaat-3 dikke sneden oud brood-5 eetlepels bouillon(van een blokje)6 peperkorrels-zout-tomatenketchup.


Verder heb je nodig


1 goed scherp mes-1 snijplankje-1 koekepan-1 houten lepel-1 diep bord-1 glazen schaal-1 kom-1 vork-1 vuurvaste scaal-1 kleine pan


Gehaktbrood

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn; verwarm de olijfolie in een koekepan en fruit de uien en de knoflook daarin;blijf roeren tot een dikke puree ontstaat;neem dan de pan van het vuur.Verwarm de bouillon;haal de korst van het brood en doe het kruim in een diepe bord;giet de bouillon erover.Maal de peperkorrels in een pepermolen;rasp de nootmuskaat;doe al het gehakte vlees bij elkaar in een glazen schaal;meng het goed door elkaar;voeg dan de puree van ui en knoflook toe;doe er het geweekte brood,de gemalen peper en de nootmuskaat bij;strooi er wat zout op.Roer alles goed door elkaar.Breek de eieren in een kop en klop ze los met een vork;voeg ze bij het vleesmengsel en meng ze er goed door.Maak vervolgens van het vlees een mooi brood.Zet de oven op een matig warme temperatuur.Smelt de boter zachtjes in een pannetje en giet de helft ervan in een vuurvaste schaal;leg het gehakt brood in de schaal en giet de rest van de boter erover;zet de schaal in de oven en bak het gehakt brood 1 uur en 10 minuten;bedruip het vlees elk kwartier met het braadvocht.

Serveertip

Snijd voor het serveren het gehaktbrood in plakken van 1 cm en geef er tomatenketchup bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sibel01
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top