Dolma

  • Turks, Bijgerecht
  • 10-20 min.

een echt Turks recept van een Turkse collega...

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
6 groene paprika's, gehakt, 1 kopje rijst, 1 ui (in blokjes gesneden), 1 gepelde tomaat in blokjes gesneden, peterselie, 2 theelepels tomatenpuree, 1 eetlepel olie, 1 theelepel sambal, zout en peper naar smaak.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de paprika schoon en hol.
Meng het gehakt, rijst, ui, tomaat, peterselie, tomatenpuree (1 theelepel), olie, sambal en zout en peper. Vul met dit mengsel de uitgeholde paprika's. Leg dit vervolgens in de pan. Meng lauw water met 1 theelepel tomatenpuree en gooi dit in de pan. Het mengsel van het water moet 1 vinger over de paprika's heen zijn. Doe op de gevulde paprika's een plakje tomaat en breng dit aan het koken. Laat dit alvorens te serveren eventjes koken.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

miepie24 avatar

Doorsturen

Home Recepten