Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoensoep
  4. Pompoensoep

Pompoensoep

Door: arankaalbertine

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2004

Ingrediënten 8 personen


1,5 kg pompoen1 ui2 knoflooktenenzonnebloemolie1 l kippenbouillonversgemalen peper en zeezoutpaksoibladplastic spinnetjes200 g jong belegen kaas



Het kan nu nog!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hol de pompoen uit. Verwijder het draderige deel en snijd het vruchtvlees in stukjes.Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de pompoen toe en bak deze 2 min. omscheppend.Schenk de bouillon erbij en laat de pompoen op laag vuur, onder af en toe roeren, in ongeveer 20 minuten gaar worden.Pureer de soep en voeg royaal peper en wat zout toe.Giet de soep in de uitgeholde pompoen en leg bovenop een paksoiblad met daarop een paar spinnetjes.Snijd de kaas in miniblokjes en verdeel ze over de kommen. Schep de soep erop.

Serveertip

Je kunt de pompoenpitten schoonmaken en laten drogen op keukenpapier. Rooster de pitten in een droge Koekenpan en bestrooi met kruidenzout voor een gezonde snack.Je kunt deze soep natuurlijk ook al van te voren maken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top