champignons in bierbeslag
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-10-2004
simpel, maar sjiek om te serveren
Ingrediënten 4 personen
1 flesje donker bier, 1 ei, bloem, peper en zout, verse peterselie, notensla, 12 grote champignonsVoorbereiding
doe het flesje bier in een grote kom, voeg hier het losgeklopte ei aan toe. voeg hier bloem aan toe totdat het ongeveer de dikte heeft van pannekoekbeslag. Voeg peper en zout toe naar smaak. Voeg dan de fijngehakte peterselie toe.
Bereidingswijze
haal de champignons door het beslag zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met dit. Doe ze dan in de frituur (180 graden) en bak ze goudbruin en krokant.
Serveertip
Leg op elk bordje een bedje van notensla en leg de champignons in een driehoek op dit bord. Het is lekker om hier wat zelfgemaakte knoflooksaus over heen te doen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties