champignons in bierbeslag

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2004

simpel, maar sjiek om te serveren

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 flesje donker bier, 1 ei, bloem, peper en zout, verse peterselie, notensla, 12 grote champignons
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

doe het flesje bier in een grote kom, voeg hier het losgeklopte ei aan toe. voeg hier bloem aan toe totdat het ongeveer de dikte heeft van pannekoekbeslag. Voeg peper en zout toe naar smaak. Voeg dan de fijngehakte peterselie toe.

Bereidingswijze

haal de champignons door het beslag zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met dit. Doe ze dan in de frituur (180 graden) en bak ze goudbruin en krokant.

Serveertip

Leg op elk bordje een bedje van notensla en leg de champignons in een driehoek op dit bord. Het is lekker om hier wat zelfgemaakte knoflooksaus over heen te doen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten