1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Groene linzen
  5. harirasoep

harirasoep

  • Marokkaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2004

Ingrediënten 4 personen


5 el olijfolie.
2 rode uien,fijngehakt.
2 tenen knoflook,uitgeperst.
handvol snijpeterselie,fijngehakt.
1 tl gemalen gember.
1 tl grofgemalen zwarte peper.
1/2 tl gemalen saffraan of kurkuma.
1/2 tl cayennepeper.
1 tl paprikapoeder.
1 tl gemalen koriander.
2 middelgrote aardappelen,in blokjes.
3 worteltjes,kleingesneden.
4 stengels bleekselderij,fijngesneden.
125 g groene linzen.
2 el tomatenpuree.
450 g tomaten,gepureerd.
600 ml bouillon.
225 g kikkererwten.
60 g gekookte witte bonen.
125 g vermicelli,grof verkruimeld.
sap van 1 citroen.
zout.


Verder heb je nodig


Keukenmachine om de tomaten te pureren.


Pittige marokaanse soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan.
bak hierin de uien en knoflook tot ze zacht worden.
voeg de peterselie,gember,zwarte peper,saffraan,cayennepeper,paprikapoeder en de koriander toe.
roer dit om aanbakken te voorkomen.
voeg de aardappelen,wortels,bleekselerij,groene linzen en tomatenpuree toe.
roer dit alles goed door elkaar en voeg de vesre gepureerde tomaten en bouillon toe.
overgiet alles met water.
draai het vuur lager en laat alles ong. 45 min. sudderen.
voeg als nodig meer water toe.
uiteindelijk ontstaat een dikke soep.
voeg nu de gare kikkererwten,witte bonen en vermicelli toe.
breng de soep op smaak met citroensap en zout.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker vers turks brood erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van **fourseasons**


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van **fourseasons**
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top