1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoensoep
  4. Pittige Pompoensoep

Pittige Pompoensoep

Door: zoepie

  •  , Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-10-2004

Ingrediënten 2 personen


1 ui in vier stukken, 3 geperste teentjes knoflook , 2 a 3 aardappelen
overeenkomstige hoeveelheid pompoenvlees, 4 tot 6 kopjes kippenbouillon , 1 chilipepertje
1 laurierblad
olijfolie
zout en peper naar smaak



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat de delen aardappel en pompoen van gelijke grootte zijn. Verhit olijfolie in een ruime pan en voeg de ui en knoflook toe. Verwarm dit enkele minuten. Voeg de kippenbouillon, aardappels en pompoen toe. Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur lager. Voeg de chilipeper, het laurierblad en zout, peper en eventueel kruiden toe naar eigen smaak. Laat het geheel ongeveer twee uur zachtjes koken totdat de aardappel en pompoen papperig zijn geworden. Verwijder het pepertje en laurierblad.

Doe de soep in porties in een keukenmachine. Met een staafmixer bewerken in de pan kan ook. Pureer de soep totdat deze glad is. Als je de keukenmachine hebt gebruikt stort je de substantie weer in de pan en verwarm je de soep opnieuw. Eventueel kun je er een scheutje cognac aan toevoegen. Deze soep is vrij pittig. Houd je daar niet van dan kun je ervoor kiezen om deze soep te bereiden zonder pepertje. Eet smakelijk!

Serveertip

Bron: niet van mij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoepie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top