COTTAGE PIE

  • Engels, Ovenschotel
  • 30-60 min.

Dit is een typisch Engels gerecht, u kunt het in Londen op vele plaatsen eten. Het is zeer lekker en zeer voedzaam !

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
800 gr. gehakt, 150 gr wortelen,2 preiwit, 250 gr champignons, 2 teentjes knoflook,
1 kg. gekookte aardappelen, 4 eetlepels tomaten puree, 2 dl vleesbouillon, 20 ml worcestershire saus, olie,boter, bloem, melk, gemalen kaas, 2 eierdooiers, mosterd.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

de aardappelen gaar koken, de wortelen fijnsnijden, de prei in stukjes snijden,
2 dl vleesbouillon trekken of van blokjes maken.

Bereidingswijze

1. fruit de fijngesneden wortelen, de prei en de knoflook uit de pers gedurende 2 minuten in hete olie. Voeg het gehakt erbij en laat het 5 minuten meebakken tot het uiteen valt.
2. Voeg dan de bouillon,de worcestershire saus, de champignons in plakjes gesneden en de tomatenpuree erbij. laat 25 minuten stoven in de open pan. Breng op smaak met peper en zout.
3. Pureer de gekookte aardappelen. Maak een roux met de boter, bloem en de melk. Laat deze indikken, roer er dan de mosterd, de eierdooiers en de gemalen kass onder de saus. Meng deze saus met de puree.
4. Doe het gehakt- groentenmengsel in een ovenschotel. Bedek met een dikke laag puree mengsel. Zet de schotel nog 25 minuten in de oven op 200? tot de puree goud bruin is.
SMAKELIJK !!

Serveertip

Recht uit de oven zeer warm opdienen

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

peetersjef avatar
peetersjef

Doorsturen

Home Recepten