1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Pie
  6. COTTAGE PIE

COTTAGE PIE

  • Engels, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2004

Ingrediënten 6 personen


800 gr. gehakt, 150 gr wortelen,2 preiwit, 250 gr champignons, 2 teentjes knoflook,
1 kg. gekookte aardappelen, 4 eetlepels tomaten puree, 2 dl vleesbouillon, 20 ml worcestershire saus, olie,boter, bloem, melk, gemalen kaas, 2 eierdooiers, mosterd.



Dit is een typisch Engels gerecht, u kunt het in Londen op vele plaatsen eten. Het is zeer lekker en zeer voedzaam !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen gaar koken, de wortelen fijnsnijden, de prei in stukjes snijden,
2 dl vleesbouillon trekken of van blokjes maken.

Bereidingswijze

1. fruit de fijngesneden wortelen, de prei en de knoflook uit de pers gedurende 2 minuten in hete olie. Voeg het gehakt erbij en laat het 5 minuten meebakken tot het uiteen valt.
2. Voeg dan de bouillon,de worcestershire saus, de champignons in plakjes gesneden en de tomatenpuree erbij. laat 25 minuten stoven in de open pan. Breng op smaak met peper en zout.
3. Pureer de gekookte aardappelen. Maak een roux met de boter, bloem en de melk. Laat deze indikken, roer er dan de mosterd, de eierdooiers en de gemalen kass onder de saus. Meng deze saus met de puree.
4. Doe het gehakt- groentenmengsel in een ovenschotel. Bedek met een dikke laag puree mengsel. Zet de schotel nog 25 minuten in de oven op 200? tot de puree goud bruin is.
SMAKELIJK !!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Recht uit de oven zeer warm opdienen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peetersjef


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peetersjef
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top