Borstplaat

  • Nederlands,
  • 30-60 min.

Een Sint ? Nicolaas lekkernij.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 200 gram suiker

  • 2 eetlepels melk

  • 2 eetlepels room

  • 1 theelepel boter

  • 75 gram bigarreaux

  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Verwarm de suiker, melk en room al roerend tot de laatste druppel die van de lepel valt, draden trekt.
    Voeg (van het vuur af)l boter enn bigarreaux toe en blijf roeren.
    Bekleed de vorm met bakpapier en vul de vorm met de borstplaat.
    Af laten koelen en vorm verwijderen.
    Variatie 1: Vervang de bigarreaux voor 75 gram gember en de melk voor 1 eetlepel water en 1 eetlepel gembersiroop
    Variatie 2: Vervang de bigarreaux voor 25 gram cacao
    Variatie 3: Vervang de bigarreaux voor 2 eetlepels koffie-extract(poeder)

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    de_gebakkraam avatar
    de_gebakkraam

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten