1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Borstplaat
  5. Borstplaat

Borstplaat

Door: de_gebakkraam

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2004

Ingrediënten


200 gram suiker
2 eetlepels melk
2 eetlepels room
1 theelepel boter
75 gram bigarreaux



Een Sint ? Nicolaas lekkernij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de suiker, melk en room al roerend tot de laatste druppel die van de lepel valt, draden trekt.
Voeg (van het vuur af)l boter enn bigarreaux toe en blijf roeren.
Bekleed de vorm met bakpapier en vul de vorm met de borstplaat.
Af laten koelen en vorm verwijderen.
Variatie 1: Vervang de bigarreaux voor 75 gram gember en de melk voor 1 eetlepel water en 1 eetlepel gembersiroop
Variatie 2: Vervang de bigarreaux voor 25 gram cacao
Variatie 3: Vervang de bigarreaux voor 2 eetlepels koffie-extract(poeder)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_gebakkraam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top