Ingrediënten

Voor de "naturel" pannenkoek - 1 ei - 4 dl melk - 200 gram bloem voor de volkoren pannenkoek - 1 ei - 200 gram volkoren tarwemeel - 4 dl melk voor de boekweitpannenkoek - 1 1/2 ei - 175 gram boekweitmeel - 4 dl haverdrank (of melk)


tijd: > 1 uur
keuken: Biologisch
smaak: Hartig
soort_gerecht: Buffet
eigen_keuken: Nee
vegetarisch: Nee

pannenkoek buffet

Heerlijk buffet met verschillende gevulde pannenkoeken........

Hulpmiddelen

Voor de krokante pannenkoek - extra: 1/2 ei - beetje paneermeel - beetje knoflookroomkaas - plakje (vegetarische) ham Voor de hartige vulling: - 1/2 doosje champignons - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - stronkje witlof - beetje kruidenknoflook roomkaas - geraspte (schapen)kaas voor de zoete vulling: - 1/2 appel - 1 kleine banaan - 1 sinaasappel - beetje (vanille)kwark bakideeen voor pannenkoeken: - kaas met ananas - vegetarische ham met kaas en ananas - appel met kaneel en een beetje kardamonpoeder - chocolade rasp met amandelschaafsel - tomaat met gedroogde tomaat en kaas

Voorbereiding

Maak van tevoren het beslag klaar. Ieder beslag in een eigen kom. Snij alle ingredienten klein voordat je begint met bakken. Zet alle ingredienten bij elkaar in de te gebruiken volgorde maak de verschillende vullingen. De hartige vulling maak je door de ui samen met de knoflook te fruiten. Als het bijna gaar is roerbak je kort de witlof mee. De geraspte kaas voeg je aan het eind toe, maar bak je niet meer mee. De zoete vulling maak je door het fruit eerst te schillen en vervolgens in kleine stukjes te snijden. De kwark roer je voorzichtig erdoor.

Bereidingswijze

Bak alle naturel pannenkoeken. Maak ook een paar extra naturel pannenkoeken om deze later te vullen. Bak alle pannenkoeken met de vullingen. De krokante pannenkoeken maak je van naturel pannenkoeken. Eerst smeer je de pannenkoek in met een beetje roomkaas. Hierop leg je de plakken vegetarische ham. Dit rol je op. De rol wentel je eerst in een bord met losgeklopt ei en vervolgens in een bord met paneermeel. Dit bak je (als rol) nog een keer in de Koekenpan. Eerst de ene kant, dan de andere kant. De hartige pannenkoek maar je door de pannenkoek in te smeren met roomkaas. Dan doe je de vulling er op en rol je de pannenkoek op. Eventueel kan je de rol garneren met een beetje geraspte kaas. De zoete pannenkoek vul je met het vruchtenmengsel en daarna rol je de pannenkoek op. HOU ALLE SOORTEN APART. De pannenkoeken kan je warm houden door deze op een bord te leggen met daarop een deksel. Onder het bord plaats je een pan kokend water.

Serveertips

Als een buffet de verschillende pannenkoeken mooi serveren. De pannenkoek rollen snij de diagonaal door in vier stukken. Daar prik je een vlaggetje in. De platte pannenkoeken snij je in kwarten. Serveer er jam, stroop, appelmoes en choco pasta bij.

pannenkoek buffet