1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gevulde wilde duif

Gevulde wilde duif

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-10-2004

Ingrediënten 4 personen


4 wilde duiven
250 gr. champignons
100 gr. boter of margarine
zout en peper
200 gr. mager spek
2 sjalotten
1 el. Worchestershiresauce
2 tl. bonekruid
1 ? tl. nootmuskaat
Cocktailprikkers of keukendraad



Gevulde wilde duif uit de oven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het kleingesneden spek uit in een pan en fruit hierin de gehakte sjalotten. Voeg de verkleinde champignons, de worchestershiresauce, het bonekruid en de nootmuskaat toe en meng dit. Vul hiermee de duiven en maak de buikholte dicht (met cocktailprikkers of keukendraad). Leg de duiven met de klontjes boter in een ovenschaal of braadslede. Plaats deze in een voorverwarmde oven (200 graden) gedurende ongeveer 10 minuten en vervolgens op 175 graden gedurende 25 minuten. Keer de duiven regelmatig en bedruip ze met het braadvocht.
Neem de duiven uit de oven en leg ze op een voorverwarmde schaal. Maak jus door water aan het braadvocht toe te voegen.

Tip:
Maak jus door 1 dl. witte wijn of bouillon aan het braadvocht toe te voegen.



Serveertip

Serveertip: Gevulde duif uit de oven met bloemkool, tomatensla en patates frites.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top