1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Pompoen
  6. Risotto met pompoen

Risotto met pompoen

Door: willemfiny

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-10-2004

Ingrediënten 6 personen


Risotto:
1 liter bouillon,
1 eetl. olijfolie,
3 fijngesneden sjalotten,
1/2 struik bleekselderij,zonder de stugge buitenkant,fijngesneden,
zeezout en zwarte peper,
2 fijngesneden tenen knoflook,
400 gr.risottorijst,
1 deciliter droge witte vermout of droge witte wijn,
70 gr.boter,
85 a 100 gr. Parmezaanse kaas,
Pompoen:
2 eetl.olie,
250 gr.pompoenvruchtvlees(groen of oranje)in stukjes gesneden,
1 courgette,in dikke plakken of in vieren gesneden,
1 rode ui grof gesneden,
1 teen knoflook fijngesneden,
zout en versgemalen peper,
1 theel. komijnzaad,
2 eetl. bladspinazie




Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vooraf:
U kunt het beste eerst de pompoenvulling maken en deze, zodra de risotto klaar is,snel opnieuw opwarmen.

Bereidingswijze

Pompoenvulling:
De olie verwarmen in een pan met dikke bodem en ui en knoflook zachtjes smoren tot de ui glazig is.
De pompoen en courgette stukjes toevoegen en 5 a 10 min. mee laten smoren.
Zout en peper en komijn toevoegen en nog even laten sudderen
Risotto:
Breng de bouillon aan de kook.
Verhit in een pan de olijfolie en laat de sjalotten,de bleekseldrij en een snufje zout ongeveer 3 min.zweten.
Voeg de knoflook toe en 2 min.daarna,wanneer de groenten zacht zijn,de rijst.
Zet het vuur hoog.
Terwijl u voortdurend langzaam roert,gaat de rijst bakken.
De rijst moet voortdurend in beweging zijn en mag absoluut niet kleuren,dus draai eventueel het vuur lager als het te hard gaat.
Na 2 a 3 min. worden de korrels glazig.
Giet er dan,al roerend de vermout of witte wijn toe.
Wanneer deze in de rijst lijkt te zijn opgenomen,voegt u de eerst lepel hete bouillon en een snufje zout toe.
Temper het vuur zodra de rijst zacht suddert en blijf de bouillon bij de rijst lepelen.
Wacht telekns tot de bouillon is geabsobeerd voordat u de volgende lepel erbij giet.
Dit neemt ongeveer 15 min. in beslag.
Blijf bouillon toevoegen tot de rijstkorrels zacht zijn,maar nog beetgaar is.
Voeg eventueel zout en peper toe.
Haal de pan van het vuur en roer er voorzichtig de boter en de parmezaanse kaas door de rijst.
Houd wat kaas achter voor de garnering.
De pompoenvulling door de risotto scheppen en tenslotte de spinazie erdoor mengen.
Stooi de rest van de kaas erover.

Serveertip

Serveren met een groene salade en stokbrood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willemfiny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top