1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Mozzarella beef florentine (spinazie ovenschotel )

Mozzarella beef florentine (spinazie ovenschotel )

Door: alidada

  • Engels,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-10-2004

Ingrediënten 6 personen


  • 1 kilo mager gehakt.
  • 1 blik gepelde tomaten (of tomatenblokjes)
  • 1 klein blikje tomatenpuree.
  • 2 (of meer) uitgeperste teentjes knoflook.
  • 1 flinke theelepel suiker.
  • 150 ml runderbouillon (eventueel van blokje).
  • 1½ theelepel zout en versgemalen peper,
    Voor de spinazie en kaas vulling:
  • ± 600 gram diepvries spinazie (deelblokjes zijn makkelijk) of verse spinazie (± 900 g).
  • Klontje boter.
  • 50 gram verse broodkruimels (of paneermeel).
  • 2 à 3 eieren.
  • ±175 gram Mozzarella kaas (dun gesneden, Ik neem gewoon twee bolletjes en ik gebruik Buffel Mozzarella die heeft veel meer smaak).
  • 50 gram oude of pittig belegen kaas (geraspt) OF 25 g Parmezaanse kaas.
  • Wat gehakte peterselie ( genoeg om over de ovenschotel te strooien).


Verder heb je nodig


  • Ovenschotel van ongeveer 23 x 23 cm of iets groter.
  • Oven voorverwarmen op 180 °graden.

Mozzarella beef florentine (spinazie ovenschotel )

Foto van Hanny15

Foto van Hanny15
Mozzarella beef florentine (spinazie ovenschotel )
Mozzarella beef florentine (spinazie ovenschotel )

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden!
De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Doe het gehakt in een grote anti-aanbakpan en zet op laag vuur zodat het vet loslaat, breek het gehakt regelmatig met een houten lepel.
  • Als er voldoende vet is uitgelopen zet het vuur dan hoger en laat het bruin worden.
  • Voeg dan toe:
  • De tomaten uit blik plus het vocht (gebruik je hele snijdt ze dan in blokjes).
  • Tomatenpuree
  • Uitgeperste knoflook.
  • Suiker.
  • Bouillon.
  • Zout en versgemalen zwarte peper.
  • Breng aan de kook, doe de deksel op de pan, laat oplaag vuur 45 minuten zachtjes pruttelen.
  • Proef daarna of er voldoende peper en zout in zit.
  • Dit zou je een dag van tevoren kunnen doen en zodra het afgekoeld is afgedekt in de koelkast kunnen zetten. Ga je het gerecht dan maken dan verwarm je het gehakt enz. natuurlijk eerst even!

Bereidingswijze

  • De vulling: Dit moet echt op de dag zelf!
  • Kook de spinazie, giet overtollig water af, doe de boter er bij en dan de broodkruimels, (rauwe) eieren en zout en peper naar smaak.
  • Mix alles grondig (met een vork) en doe dan de spinazie erbij.
  • Pak de ovenvaste schaal (ondertussen is de oven op temperatuur)
  • Doe de helft van het gehakt in de schaal. Bedek met de spinazie, dan de Mozzarella plakjes er op en bedek dat weer met de geraspte kaas.
  • Dan de andere helft van het gehakt er bovenop.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in het midden van de oven.
  • Bak voor ongeveer 30 minuten. Haal uit de oven en haal de folie er af en besprenkel met peterselie.

Serveertip

  • Serveer zo snel mogelijk want als het gerecht warm gehouden wordt verliest de spinazie zijn kleur en de kaas wordt taai.
  • Serveertip:Geen aardappelen hierbij, dat zou te zwaar worden, geef er warm stokbrood bij eventueel met knoflookboter ( de boter is niet noodzakelijk)
  • En een lekker rood wijntje erbij is niet te versmaden.

Bron

Mary Berry



Reacties (37)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top