1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Polpette di riso ripiene ( Italiaanse rijstballetjes )

Polpette di riso ripiene ( Italiaanse rijstballetjes )

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-10-2004

Ingrediënten 4 personen


200 gram risotto rijst - 1 ui - 2 eetlepels olie - 50 gram gekookte ham of Parmezaanse kaas - 2 eieren - 1 eetlepel pesto - paneermeel - frituurolie


Polpette di riso ripiene ( Italiaanse rijstballetjes )
Polpette di riso ripiene ( Italiaanse rijstballetjes )

Deze heerlijke rijstballetjes zijn gevuld met ham of Parmezaanse kaas en pesto. Heel lekker als voorgerecht bij een Italiaanse maaltijd. Het recept is uit het blad De smaak van Italiƫ.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst opzetten met 1/2 liter koud water en aan de kook brengen. 20 minuten koken tot het water verdampt is. Ui pellen en snipperen. Olie verhitten en uisnippers hierin glazig bakken. Ham snipperen. Uisnippers vermengen met ham of kaas, een los geklopt ei en pesto. Balletjes vormen van de rijst (zo groot als een flinke walnoot). Met duim een gat erin drukken en wat vulling in de rijstballetjes doen. Balletje weer dicht maken.

Bereidingswijze

Olie verhitten. Rijstballetjes door andere los geklopte ei wentelen en dan door paneermeel. Balletjes goudbruin frituren en warm opdienen.

Bron

Uit Tshrift "De smaak van Italië"



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top