Pasta met limabonen en pesto
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
Ingrediënten 4 personen
350 gram gedroogde pasta - snufje vers geraspte nootmuskaat - 2 eetlepels olijfolie extra vierge - 400 gram uitgelekte limabonen uit blik - 3 eetlepels pesto - 1 1/2 dl slagroom - zout - zwarte peper - Voor garnering : verse takjes basilicum - 3 etlepels pijnboompitten - Parmenzaanse kaasVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 785,41 kcal |
Koolhydraten | 80,59 g |
Eiwitten | 26,72 g |
Vetten | 36,74 g |
Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar en giet ze af
Doe de pasta terug in de pan
met aanhangend vocht
Voeg nootmuskaat, olie, zout
en peper toe en roer het door
Verhit intussen de bonen in een pan
met de pesto en slagroom
Roer tot het geheel begint te pruttelen
Schep de bonen en pesto door de psta
en meng het goed door elkaar
Bestrooi de pasta met pijnboompitten
en geraspte kaas
Garneer met de basilicum