1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pompoensoep
  5. Pompoensoep met balsamico-creme

Pompoensoep met balsamico-creme

  • Italiaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-10-2004

Ingrediënten 4 personen


1 kleine oranje pompoen - 1 ui - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 theelepel kaneel - 400 ml groentebouillon (van tablet) - citroenrasp van 1/2 citroen - zout, peper - 1 1/2 dl slagroom - 2 theelepels balsamico-azijn - nootmuskaat


Verder heb je nodig


Staafmixer of zeef


Pompoensoep met balsamico-creme
Pompoensoep met balsamico-creme

De Italiaanse naam voor deze heerlijke soep is "Cappuccino di zuca con crema di balsamico. Het recept voor deze heerlijke soep komt uit het blad "De smaak van Italie".

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pompen schillen, pitten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. 300 gram van het pompoen-vruchtvlees wordt gebruikt. De rest kun je invriezen. Ui snipperen. Olie verhitten. Uisnippers hierin glazig bakken. Bouillon toevoegen. Citroenrasp en kaneel erbij en bouillon aan de kook brengen. 15 minuten laten pruttelen tot het vruchtvlees zacht is. Soep pureren.

Bereidingswijze

Soep op smaak maken met zout en peper. Slagroom met balsamico-azijn half stijf kloppen. Soep in cappuccino-kopjes doen. Slagroom erover verdelen en bestrooien met wat nootmuskaat.

Serveertip

Lekker dinersoepje.

Bron

De Smaak van Italië



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top