
1 kleine oranje pompoen - 1 ui - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 theelepel kaneel - 400 ml groentebouillon (van tablet) - citroenrasp van 1/2 citroen - zout, peper - 1 1/2 dl slagroom - 2 theelepels balsamico-azijn - nootmuskaat
Staafmixer of zeef
De Italiaanse naam voor deze heerlijke soep is "Cappuccino di zuca con crema di balsamico. Het recept voor deze heerlijke soep komt uit het blad "De smaak van Italie".
Pompen schillen, pitten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. 300 gram van het pompoen-vruchtvlees wordt gebruikt. De rest kun je invriezen. Ui snipperen. Olie verhitten. Uisnippers hierin glazig bakken. Bouillon toevoegen. Citroenrasp en kaneel erbij en bouillon aan de kook brengen. 15 minuten laten pruttelen tot het vruchtvlees zacht is. Soep pureren.
Soep op smaak maken met zout en peper. Slagroom met balsamico-azijn half stijf kloppen. Soep in cappuccino-kopjes doen. Slagroom erover verdelen en bestrooien met wat nootmuskaat.
Lekker dinersoepje.
De Smaak van Italië