1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Gommakoekjes / Maïzenakoekjes

Gommakoekjes / Maïzenakoekjes

  • Surinaams, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-10-2004

Ingrediënten


400gr Maizena (+ 4 à 5 eetlepels om precies op de juiste dikte te brengen)
250gr roomboter
125gr witte basterdsuiker
3 eieren
snufje zout
3 zakjes vanillesuiker
gekleurde suikerkraaltjes


Verder heb je nodig


Keukenmachine, garde


Gommakoekjes / Mazenakoekjes

Typisch Surinaamse Gommakoekjes.

Typisch Surinaamse Gommakoekjes.

Surinaamse koekjes van maizena. Bevat geen meel dus geschikt voor glutenvrij dieet.

In Suriname worden ze afwisselend Gommakoekjes of Maïzenakoekjes genoemd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Boter en suiker schuimig kloppen.
2.Vanillesuiker en zout toevoegen.
3.Een voor een de eieren erbij.
4.De maizena beetje bij beetje toevoegen.
400gr.gaat er in ieder geval in. Blijf nu lepels maizena toevoegen totdat het een beetje rullerig begint te worden. Je zou er (stevige) balletjes van moeten kunnen maken. Te weinig maizena laat ze inzakken in de oven en teveel maakt ze kurkdroog. Als je er precies genoeg in doet, is het perfect.
Schep met een lepel balletjes op een ingevette bakplaat en druk ze een beetje plat met een vork. Als je de vork een beetje met een draaiende beweging weghaalt krijgen de koekjes een mooie twist.
Strooi de suikerkraaltjes eroverheen en doe de bakplaat in een voorverwarmde oven (100-150gr) gedurende een uur. Smullen maar!

Bron

Eeuwenoud familierecept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mikephil


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mikephil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top