1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Parelhoen

Parelhoen

Door: a143839

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2004

Ingrediënten 4 personen


Kruidentuiltje
jeneverbessen 1 koffielepel(s)
boter 10 gram
wortel(s) 2
zout
sjalot(ten) 200
olie 5 cl
parelhoen(en)1
peper
witte druiven 250 gram
blauwe druiven 250 gram



Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een cocotte, braad de parelhoen met de gepelde sjalotten in de warme boter en de olie. Haal het meeste vet uit de pan. Voeg de wijn, jeneversbessen en bouquet garni toe. Breng op smaak met peper en zout, en laat, naar gelang het gewicht van de parelhoen, 45 tot 55 minuten goudbruin braden. Voeg 5 min. voor**het einde van de braadtijd, de gewassen druiven toe. Breng opnieuw op smaak, en dik eventueel de saus met wat Maizena. Dien op met gekookte aardappeltjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a143839
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top