1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Aubergines gevuld met paddenstoelen

Aubergines gevuld met paddenstoelen

  • Spaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2004

Ingrediënten 4 personen


(voor 4 personen als voorgerecht of twee personen als hoofdgerecht)

Ingredienten:

2 aubergines van ongeveer 350 g

2 kleine uien, gesnipperd

2 eetlepels olijfolie

3 teentjes knoflook, fijngehakt

200 g paddestoelen

zout en peper

Voor de bechamelsaus:

3 eetl boter, 2 eetl bloem, 2,5 dl melk

nootmuskaat, zout en peper

50 gr harde kaas, geraspt.



Aubergines gevuld met paddestoelen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:

Maak een bechamelsaus:

Smelt de boter, roer de bloem erdoor en bak dit papje 1 minuut. Voeg langzaam de melk toe en blijf roeren. Roer de helft van de kaas erdoor en voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees er voorzichtig uit, zodat de schil niet breekt.

Bewaar de schillen en snijd het vruchtvlees fijn. Fruit intussen uien in een koekenpan tot ze kleuren. Bak knoflook en paddestoelen mee tot ze zacht zijn. Voeg het vruchtvlees van de aubergines toe en bak ze al roerend goudbruin.

Bestrooi de aubergineschillen met zout en peper en vul de schillen met het mengsel. Schenk wat bechamelsaus in een ovenschaal. Leg de gevulde aubergines erop en doe de rest van de saus op de gevulde aubergines. Bestrooi met kaas en plaats ze 5 minuten onder de grill.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top