Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Ajam Besengek

Ajam Besengek

Door: maaike76

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2004

Ingrediënten 4 personen


1 ui - 2 knoflookteentjes - 6 kemirienoten - 1 el ketoembar (korianderzaad) - 1/2 el djinten (komijnzaad) - 1 tl laos (Ik gebruik verse, geraspt) - 1/2 tl trassie - 1 el (kokos)olie - 8 drumsticks - 40 gr. santen (van een blok), opgelost in 200 ml water - 2 djeroek-poeroet blaadjes (Citroenblad) - 2 serehstengels, de gekneusde dikke uiteinden of 2 tl serehpoeder - 1 el tamarindepasta (Als je zoals ik een blok tamarinde in huis hebt, moet je deze met een beetje water oplossen )
- 1 rode lombok, zaadjes verwijderd (Altijd eerst voorproeven of dit echt nodig is. Soms zijn ze helemaal niet zo scherp.) en fijngesneden




Kip in kruidige kokossaus.
Uit het kookboek "Feest op je bord, niervriendelijk koken". Ook zeer mond-, tong- en maagvriendelijk...

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui en knoflookteentjes. Hak de noten en rooster ze in Koekenpan (met anti-aanbaklaag) op laag vuur goudbruin en wrijf ze samen met de ui, knoflook, ketoembar, djinten, laos en trassi in een vijzel tot een pasta. Voeg er de fijngesneden peper aan toe

Bereidingswijze

Verhit olie in een Braadpan en roerbak de kemiripasta ca. 1 minuut. Voeg de drumsticks toe en bak ze rondom bruin. Schenk de santen erbij en roer de djoeroek-poeroet blaadjes, sereh en tamarinde erdoor.
Laat de kip afgedekt, zachtjes in ca. 1 uur gaar worden (Als je de hoeveelheid vermindert, ook de gaartijd verkorten). Als je de saus wilt laten indikken, kan je de laatste 15 min. het deksel van de pan halen.

Serveertip

Ik at de kip met witte rijst en gestoofde kouseband. Errug lekker!*****
Per portie:
26 gr. eiwit - 150 mg natrium - 400 mg. kalium



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maaike76
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top