Sandwiches met Komkommer en Tonijn
- Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Lekker lunchgerecht van geroosterde bruine boterhammen met tonijn, plakjes komkommer en een lekkere dressing met bieslook.
Ingrediënten 4 personen
8 grote bruinbrood boterhammen
1 komkommer
1 blikje met een tonijnmoot op olie
2 el bieslook
2 el Halva-mayo
1 el zure room
1 tl bruine basterdsuiker
versgemalen zwarte peper en zout
Benodigdheden
snijplank, mes, 2 kommetjes, broodrooster, gekarteld mes
Bereidingswijze
- Laat de tonijn uitlekken en maak er losse stukjes van
- Schil de komkommer nu in dunne plakjes en bestrooi deze met een beetje zout
- Laat de komkommer even staan en giet dan het uitlopende vocht weg
- Roer in de tussentijd de halva-mayo met de zure room glad en voeg er de bieslook, bruine suiker, peper en zout aan toe
- Rooster de bruine boterhammen en besmeer ze daarna met de dressing
- Verdeel op de helft van de boterhammen de plakjes komkommer en tonijnstukken
- Maal hierover wat versgemalen zwarte peper en beleg nu weer met de overige boterhammen en druk ze even aan
- Snijd met een scherp kartelmes diagonaal door en serveer direct
Serveertip
TIP: In plaats van tonijn smaken deze sandwiches ook lekker met gerookte zalm, gerookte paling of makreel.