1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Peperkoek.

Peperkoek.

Door: bezemsteeltje

  • Belgisch, Streekgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-10-2004

Ingrediënten


Voor een flexibele cake-vorm!
100ml melk,200gr.vloeibare bloemenhoning,80gr.suiker,1eierdooier,2eetl.
natriumbicarbonaat,300grtarwebloem Surfina,sap van 1citroen,100gr in stukjes gehakt geconfijt fruit,of 100gr chocolade-druppels,1theel.kaneel,2theel.geraspte sinaasappelschil.


Verder heb je nodig


Flexibele cakevorm,oven op 150graden,steelpan,mixer,zeef,kom,kneedmachine.


Voor een peperkoeken-huisje!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Warm de melk,honing en suiker op in een steelpan op een zacht vuurtje en los al roerend alles op!

Klop de eierdooier schuimig op en voeg er de helft van de honingmelk aan toe.

Los het natriumbicarbinaat op in de andere helft .
Zeef de bloem in een grote kom.
Voeg beurtelings,beetje bij beetje,het mengsel met ei en het mengsel met natriumbicarbonaat toe, terwijl je het beslag mengt met een kneedmachine.
Blijf kneden en doe er het citroensap,de stiukjes geconfijt fruit (of chocolade-druppels)bij.$Kneed nog 10min.op lage snelheid,om een luchtig,schuimachtig deeg te krijgen!
Giet het deeg in een ingevette cake-vorm,
en klop enekele keren met de vorm op tafel,om luchtbelletjes te laten verdwijnen.
Strijk het oppervlak van het ddeg gelijk en bak de peperkoek 90min.in een voorverwarmde oven op 150graden.
Laat 24 uur rusten op een rooster.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top