mosterdsoep

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2004
  • mosterdsoep

    Mosterdsoep

    Mosterdsoep

Tijdens wandeltochten door Friesland en Drenthe kom ik nogal eens in aanraking met diverse mosterdsoepen. Hierdoor geinspireerd heb ik een eigen mosterdsoepvariant gemaakt. Aangezien ik niet hou van een al te 'zure' mosterdsoep is deze romig en juist zacht van smaak maar heeft wel de karakteristieke smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 l liefst zelfgemaakte groente- of vleesbouillon

2 dl slagroom

4 el groene mosterd

2 dl cream sherry

garam massala

zout en peper

1 ui

40 g. bloem

2 eierdooiers

30 g boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak het uitje in de boter glazig met de garam massala. Doe de bloem er bij. Voeg daarna in gedeelten de sherry toe al roerende. Daarna, ook in gedeelten de bouillon. Laat even zachtjes koken. Zeef de soep.


Meng de slagroom door de soep. Proef en breng op smaak met zout en peper. Klop de eierdooiers romig, voeg de mosterd daarbij en voeg die beetje bij beetje bij de soep onder voortdurend roeren.


Niet meer laten koken. Als de soep iets gebonden is deze van de warmtebron nemen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

catherin avatar
catherin 07-10-2010

Dit is een lekker recept, heb het een paar weken geleden gemaakt, en vandaag gaan we dat nog eens over doen. Dankjewel.

orphan avatar
orphan 09-03-2005

Deze mosterdsoep neem ik mee naar mijn favorieten. Zal het binnenkort eens maken. Groetjes, Anneke

anneke1001 avatar
anneke1001 06-02-2005

Heerlijk!!! Groetjes Anneke

orphan avatar
orphan 04-02-2005

Ik geloof dat ik hem ook weer nog eens ga maken, zo te zien bevaltie :-)

anneke1001 avatar
anneke1001 04-02-2005

Ik heb het recept meegenomen. Groetjes Anneke

pwiggers avatar
pwiggers 02-02-2005

Neem ik mee. Lijkt me heerlijk. Bedankt, Petra

studentculinair avatar
studentculinair 29-01-2005

Gaby, ik heb deze soep meegenomen want hij lijkt me heerlijk. Ik ben dol op mosterdsoep, maar vaak te zurig overal. Ben blij dat jij dat ook vindt, want anders was deze <i>eigen creatie</i> er niet geweest. ;-) Gr, Raymond.

redqueen avatar
redqueen 08-12-2004

Deze 'neem ik mee' naar Drenthe, en ga ik binnenkort uitproberen. Dank Gaby !<br> Groet van Babs

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 25-10-2004

Dit is een mooie ! Ik hou helemaal niet van die zurige mosterdsmaak, maar ik denk dat ik deze wel blief. Met dank dus, ik pik hem binnenkort op.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten