Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Rode kool
  6. Langzame Stoofschotel Met Rode kool en Appel

Langzame Stoofschotel Met Rode kool en Appel

Door: maaike76

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-10-2004

Ingrediënten 10 personen


1 kg rodekool - 450 gr. zure appels (goudrennetten, geschild en in kleine stukjes) - 450 gr. (rode) uien, kleingesneden - 1 a 2 tenen knoflook, fijngesneden - 1/4 v/e muskaatnoot, geraspt - 1/4 tl kaneel - 4 kruinagels, fijngestampt of 1/4 tl kruidnagelpoeder - 3 afgestreken el bruine basterdsuiker - 3 el wijnazijn - 15 gr. boter - versgemalen zwarte peper


Verder heb je nodig


Grote braadslee of Ovenschaal met afsluitende deksel, of anders aluminiumfolie

Langzame Stoofschotel Met Rode kool en Appel
Langzame Stoofschotel Met Rode kool en Appel
Rode kool met appel en kruiden

Ovenschotel

Ovenschotel

De heilige drie-eenheid van rodekool, appel en kruidnagel, maar dan met extras en heel langzaam in de oven gestoofd. Zo lekker heb je rodekool nog nooit gegeten!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm oven voor op 150*c/gasstand 2. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool, snijd hem in vieren en verwijder de stronk. Versnipper de kool met een scherp mes of evt. in de Keukenmachine.
Vermeng knoflook met specerijen en suiker.
Vet de ovenschaal heel licht in.

Bereidingswijze

Bedek de schotel met een laag rodekool, strooi er peper over. Doe daar een laag ui met appel over en bestrooi met een beetje van het specerijen mengsel. Herhaal deze volgorde totdat alles op is. Giet de wijnazijn erover en bedek de met klontjes boter. Doe het deksel op de schotel of sluit goed af met alufolie (Glimmende kant naar beneden) en zet in de oven. Laat in 2-2,5 uur gaar stoven (Als je de hoeveelheid hebt verminderd, verkort dan ook de stooftijd!).

Serveertip

De kool wordt wonderbaarlijk kruidig en zoet en blijft stevig (i.t.t. wanneer je m in een pan op het vuur stooft) en is heel erg lekker met varkenskarbonade met honingmosterd & thijm (zie mijn recepten)!
Je kunt de schotel makkelijk een dag van te voren maken en dan weer langzaam opwarmen. Misschien nog wel beter voor de smaak!
******
o ja, in het origineel gaat er bij de peper ook nog zout, maar daar doe ik niet aan.
*******
Een recept van Delia Smith



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maaike76
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top