Pastasalade met ham, banaan en mozzarella

  • Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-10-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400g pasta(penne of spiraaltjes), 1 kippenbouillon- of kruidenbouillontablet, 2 bananen, 50g blanke rozijnen, 2 eetlepels citroensap, 150g mozzarella, 1 eetlepel gehakte Italiaanse kruiden(oregano, tijm, basilicum; vers of diepvries of 1 theelepel gedroogd), 200g gekookte hamreepjes, 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit, 1 bakje cherry/kerstomaatjes
  • VOOR DE DRESSING: 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap,
    2-3 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels tomatenketchup, versgemalen peper, zout, 1 eetlepel groene of rode pesto.
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Kook de pasta in ruim water met het bouillontablet volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta daarna af en spoel er koud water over. Pel de bananen, snijd ze in plakjes, meng ze met de rozijnen en sprenkel er citroensap over. Verdeel de mozzarella in plakjes of blokjes. Meng de ingredienten voor de dressing.

    Bereidingswijze

    Meng de bananen, rozijnen, mozzarella, Italiaanse kruiden en hamreepjes door de pasta. Schep de dressing er luchtig door en garneer de salade met de olijven en cherry/kerstomaatjes. Lekker met ciabattabrood.

    Serveertip

    • De mayonaise kan worden vervangen door yogurt.
    • Bestrooi de salade eens met geroosterd broodkruim en geraspte parmezaanse kaas.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten