1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Pompoensoep
  5. pittige pompoensoep

pittige pompoensoep

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-10-2004

Ingrediënten


Boter=pompoen=2 uien=3 teentjes knoflook=prei=knolselder=kippenbouillon=kerrie=spekjes en/of broodkorstjes


Verder heb je nodig


Soeppan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui en knoflook snipperen; groenten schoonmaken en in blokjes snijden

Bereidingswijze

Ui en knoflook in boter fruiten. Pompoen en soepgroenten (helft pompoen, helft rest soepgroenten) toevoegen en even mee fruiten. Kippenbouillon over groenten gieten tot alles goed onderstaat. Kerrie naar smaak toevoegen (mag goed pittig zijn). Een half uurtje zachtjes laten koken en daarna de soep mixen.

Serveertip

Gebakken spekblokjes en/of gebakken broodstukjes in een bord strooien en daar de soep over scheppen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdabril


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdabril
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top