Chocolate Chip Cookies

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2004

Dit recept las ik in een oude Libelle. Verslavend lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram boter, 240 gram (lichtbruine) basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 300 gram zelfrijzende bakmeel en 350 gram chocolade.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mes, houten lepel, mixer, kom, snijplank, bakpapier, bakplaat, oven, vork, rooster.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Snijd de boter in stukjes. Mix de boter, suiker, basterdsuiker, vanillesuiker en eieren tot een romig geheel. Roer in de gedeelten het zelfrijzend bakmeel erdoor. Hak de chocolade in stukjes en doe deze door het deeg. Vorm balletjes ter grote van een walnoot. Leg ze op grote afstand van elkaar op de met het bakpapier beklede bakplaat. Druk het deeg iets platter met een vork.
Bak de koekjes 10 a 12 minuten in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Druk de koekjes weer plat. Neem ze van het bakblik en leg ze op het rooster om af te koelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 03-11-2004

Hoi, Ik heb je koekjes vanmorgen gebakken. Ze zijn erg lekker. Ik hebt wel gegokt voor wat betreft de oventemperatuur. Die noem je namelijk niet in het recept. Ik heb ze gebakken op 160?C. Kun je temperatuur nog eens aan mij doorgeven? De koekjes hoefden niet platgedrukt te worden want ze liepen erg uit. Het zijn nu mooie grote platte ronde koekjes geworden. Wel erg lekker. Nog bedant, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 24-10-2004

Dit ga ik zeker maken. Bedankt, Petra

jokewvg avatar
jokewvg 21-10-2004

mmmm lijkt mij ook heerlijk, ik neem het recept mee. Bedankt! groetjes Joke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten