1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Chocolate chip koekjes
  6. Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies

  • Amerikaans, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2004

Ingrediënten


250 gram boter, 240 gram (lichtbruine) basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 300 gram zelfrijzende bakmeel en 350 gram chocolade.


Verder heb je nodig


Mes, houten lepel, mixer, kom, snijplank, bakpapier, bakplaat, oven, vork, rooster.


Dit recept las ik in een oude Libelle. Verslavend lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Snijd de boter in stukjes. Mix de boter, suiker, basterdsuiker, vanillesuiker en eieren tot een romig geheel. Roer in de gedeelten het zelfrijzend bakmeel erdoor. Hak de chocolade in stukjes en doe deze door het deeg. Vorm balletjes ter grote van een walnoot. Leg ze op grote afstand van elkaar op de met het bakpapier beklede bakplaat. Druk het deeg iets platter met een vork.
Bak de koekjes 10 a 12 minuten in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Druk de koekjes weer plat. Neem ze van het bakblik en leg ze op het rooster om af te koelen.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van italianice


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van italianice
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top