Bananenmuffins

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.

De lekkere rijke bananensmaak proef je in deze muffins

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
275 gr. Zelfrijzend bakmeel, 70 gr. Kristalsuiker, 2 theelepels bakpoeder, zout, 2 dl melk, 100 gr. Gesmolten boter of margarine, 2 eieren losgeklopt, 300 gr gepelde bananen in stukjes.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Meng in een kom het bakmeel met suiker, bakpoeder en zout. Maak in het midden van dit mengsel een holte en doe hierin de melk, boter en eieren. Meng alles goed. Roer de stukjes banaan erdoor en schep het mengsel in de muffinvormpjes. De vormpjes moeten voor 2/3 gevuld zijn. Bak de muffins in circa 25 minuten gaar en lichtbruin in het midden van een op 200 graden C voorverwarmde oven. Laat de muffins iets afkoelen, neem ze uit de vorm en laat ze op een rooster verder afkoelen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cookingjohn avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten