Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Engelse keuken
  5. gemberchutney

gemberchutney

Door: liflafjes

  • Engels Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-2004

Ingrediënten


1 ui. 1 a 2 cm verse gemberwortel. 1 onrijpe appel (granny smith). 1 onrijpe banaan. 4 gekonfijte gemberbolletjes. 2 el plantaardige olie. 2 el bruine basterdsuiker. 3 el witte azijn. 1 a 2 tl sambal oelek. 1/2 tl zout.


Verder heb je nodig


Steeplan met dikke bodem. glazen weckpot.


Heerlijk bij gehakt, kip of bij vleeswaren op de boterham .

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de gepelde ui. rasp de geschilde gemberwortel. Snijd de gewassen appel met schil in blokjes. Snipper de gemberbolletjes. Snijd de gepelde banaan eerst in de lengte in vieren en dan in blokjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de steelpan en fruit de ui en gemberwortel tot ui glazig is. Appel, banaan, gemberstukjes, suiker, azijn, sambal en zout totvoegen. Aan de kook brengen, daarna 20 min. laten smoren. Zonodig een scheutje water toevoegen als het mengsel te droog wordt. Schep de chutney in een goed schoongemaakte glazen pot en bewaar goed afgesloten in de koelkast.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liflafjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top