Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. ragout van wijngaardslakken

ragout van wijngaardslakken

Door: trudy47

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-2004

Ingrediënten 4 personen


40 wijngardslakken,
200gr ridderzwam,
24 brandnetelblaadjes,
1 fijngehakte sjalot,
20 gr peterselie,
24 daslookbolletjes,gehakt,
citoenmelisse,
citroemtijm,
dille,
annanassalie,
60gr boter,2lp olijfolie,,


Verder heb je nodig



ragout van wijngaardslakken
ragout van wijngaardslakken

Met ridderzwam en brandnetel

Ontdek meer:

Voorbereiding


Bereidingswijze

De ridderzwam grondig wassen en drogen
De olie in een pan verhitten en de ridderzwam op een hoog vuur bakken.
De fijngehakte sjalot en daslook toevoegen en mengen.
Het slakkenvocht en de slakken even laten koken en binden met 60gr boter.
De fijngesnipperde kruiden toevoegen.
De brandnetel in reepjes snijden en op het einde van het koken eveneens aan het slakkenvocht toevoegen.Schik de slakken met de kruiden op de bodem en voeg er de ridderzwam met de daslook aan toe.
de streelzachte brandnetel geeft het gerecht een aangename toets.

Serveertip




Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trudy47
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top