1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Rijstschotel

Rijstschotel

Door: dcourant

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-2004

Ingrediënten


Omdat ik altijd een hele hoop klaarmaak en de rest verdeel voor in de vriezer geef ik de ingredienten zoals ik het maak:

rijst (4 zakjes in de smaak die je liefst eet)
kippefillet (2 volledige)
courgette (2 stuks)
wortelen (300 a 500gr, ngl voorkeur)
ajuin (3 dikke)
champignons (vers, groot bakje)
blik tomaten in blokjes met kruiden (3 x 400gr)
peper, zout, kippenkruiden
Boter



Deze rijstschotel is erg simpel om te maken, de overschot kan gewoon in de vriezer en is dan meestal nog lekkerder omdat de smaken nog meer in de schotel gedrongen zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ajuinen kuisen en in stukken snijden, ngl. eigen wens in grote of kleine stukken.
De wortelen kuisen en in kleine stukjes snijden, meestal zijn het hier fijne worteltjes die ik in het lang in 4 snijd en dan kleine blokjes van snijd.
courgettes wassen, het binnenste eruit snijden en terug kleine blokjes snijden van ? 5x5mm.
De rauwe kippefillets in hapklare blokjes snijden.
De champignons kuisen en in schijfjes snijden.

Bereidingswijze

Zet de zakjes rijst op in kokend water.
Doe boter (? 100gr) in een grote diepe kookpot, als de boter gesmolten is (niet bruin!) doe je er de worteltjes en de ajuin in, als deze even gestoofd hebben voeg je de courgette en champignons toe, laat terug even stoven.
Voeg de 3 blikken tomaat toe, goed roeren en laat even sudderen.
Bak in een andere (lage) pan de kippenblokjes tot ze gaar en goed bruin zijn, niet vergeten te kruiden met peper en zout en kippenkruiden! Voeg deze bij de groentenmengeling.

Als de rijst gekookt is, doe je deze in een grote diepe kookpot, je voegt saus toe ngl. je eigen smaak. Goed roeren en klaar!

Groenten/kipsaus kan ook apart in de vriezer, evt. voor bij gekookte spaghetti, de rijstmengeling kan ook in porties in de vriezer.

Smakelijk.

Serveertip

Het wordt hier gegeten uit een groot diep bord, en is een weekgerecht.

Als er volk komt en ik heb net een massa gemaakt kan het gewoon gepresenteerd worden met gehakte peterselie erover.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dcourant
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top