1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Briouats met amandelen

Briouats met amandelen

Door: halijo

  • Arabisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-2004

Ingrediënten


Ingredienten:
Amandelspijs:
* 40 gram boter
* 500 gram ontvliesde amandelen
* 150 gram suiker
* 2-3 eetlepels oranjebloesemwater

* 1 theelepel kaneel
* 1 eetlepel oranjebloesemwater
* 20 blaadjes brickdeeg of filodeeg
* 250 gram honing
* olie om te frituren



Marokkaanse koekjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:
Amandelspijs, laat de boter zacht worden. Vermeng de amandelen met de suiker, doe ze in de keukenmachine en mix tot het een stevige brij wordt. Leg dit mengsel op het aanrecht en kneed er het oranjebloesemwater en de zachte boter door. Bewaar op een koele plaats tot u de spijs gaat gebruiken. Voeg er kaneel toe.
Vouw de blaadjes filodeeg en verdeel ze over 3-4 stukken. Leg een beetje van de amandelspijs op een reep en vouw ze tot driehoekjes.
Verhit de frituurolie en bak de briouats met een paar tegelijk in ongeveer 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken, dep ze droog met een stuk keukenpapier en doop ze meteen in de honing. Laat ze opnieuw uitlekken alvorens ze in een dekschaal te doen

Serveertip

Naast driehoekjes kan je er ook amandelsigaren van maken.. Het vouwen hiervan gaat eenvoudiger dan de driehoekjes.. Dit is persoonlijk mijn favoriete gebakje en het is heel makkelijk te maken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van halijo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top