1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Harira met linzen/kikkererwten

Harira met linzen/kikkererwten

Door: halijo

  • Marokkaans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-10-2004

Ingrediënten 10 personen


Ingredienten:
* 300 gram vlees (naar eigen keuze)
* 1 grote ui
* 1 stukje gemberwortel
* 150 gram linzen of kikkerwten
* 3 takjes peterselie
* 1 stengel bleekselderij
* 1 kaneelstokje
* 1 theelepel kurkuma
* 1 theelepel paprikapoeder
* 1 theelepel gemalen komijn
* 3 eetlepels meel
* 1 eetlepel citroensap
* 100 gram rijst
* 4 takjes koriander
* 3 dl tomatensaus
* 10 gram boter
* zout en peper


Verder heb je nodig


Snijplak, scherpe mes, soeppan, soeplepel,


Marokkaanse soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:
Snijd het vlees in heel kleine blokjes. Pel de ui en hak deze fijn. Schil en rasp de gemberwortel. Doe de ui en de gember in een pan met het vlees, de linzen/kikkererwten, de gehakte takjes peterselie en de gehakte selderij, het kaneelstokje, de kurkuma, de paprika en de komijn. Giet er ongeveer 3 liter water bij en breng aan de kook. Voeg zout en peper toe, sluit de pan af met een deksel en laat 1 uur op halfhoog vuur trekken.
Meng ondertussen het meel met 9 eetlepels water. Voeg de lepel citroensap toe en laat 1 uur op kamertemperatuur rusten.
Spoel de rijst af met koud water, doe deze in de pan en laat 20 minuten meekoken.
Was en droog de koriander en hak de blaadjes fijn. Voeg de gehakte koriander toe aan de soep, evenals de tomatensaus en de boter, roer en laat 5 minuten trekken. Voeg vervolgens het meelpapje toe. Goed roeren en laat 5 minuten al roerend doorkoken.

Serveertip

Met lekker warm brood en dadels of marokkaanse shebakia



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van halijo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top